Houblon Ensemble

Opera van Wolfgang Amadeus Mozart uit 1786. Tijdens deze uitvoering hoort u de hoogtepunten van deze opera met alle soloaria’s en duetten. Marike Verbeek zingt en speelt de damesrollen, terwijl bas-bariton Martijn Hop de rollen van de heren voor zijn rekening neemt. Verteller Howard van Dodemont neemt u volledig mee in het nog altijd actuele maatschappijkritische verhaal dat verschillende lagen kent.

 

 

De voorstelling is een groot toneelspel. Het komische karakter van de opera wordt natuurlijk benadrukt, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kritische ondertoon.

 

 

 

De voorstelling is uitermate geschikt om kennis te maken met opera, terwijl de operaliefhebber de voorstelling juist als een verdieping zal ervaren. Bij de eerste uitvoering in juni 2009 was een aantal kinderen van acht jaar en ouder aanwezig. Zij hebben de opera als ontzettend leuk ervaren, net als de kinderen die de jaren daarna de voorstelling bezochten. Het is een prachtige manier om kinderen kennis te laten maken met opera.

 

 

 

 

Door de kleinschalige bezetting, kan deze opera op elke gewenste locatie waar een vleugel aanwezig is worden uitgevoerd. Dus ook in kleine theaters of zelfs (wat grotere) huiskamers met vleugel.